EnergyProof start inkoopcollectief Alphen Energie

2021-08-25T14:40:31+01:00 2017/05/19|
Na het EnergyProof Collectief en HISWA Energie is er nu Alphen Energie. Dit inkoopcollectief voor bedrijven en organisaties in Alphen aan den Rijn en omgeving is donderdag 18 mei van start gegaan tijdens de jaarvergadering van de ondernemersvereniging VOA in Alphen aan den Rijn.

In het theater Parkvilla in Alphen aan den Rijn was de overhandiging van het VOA Jaarboek dat de ondernemersvereniging sinds dit jaar uitgeeft. Deze gelegenheid met ruim 100 ondernemers was voor initiatiefnemer Bart Houtkoop van EnergyProof mooie aanleiding voor de kick-off van het nieuwe inkoopcollectief. “We gaan bedrijven en organisaties in Alphen concreet helpen met besparen op hun energiekosten”, zegt Bart Houtkoop. “Samen inkopen is de moeite waard. Vertrouwen en saamhorigheid maken een collectief krachtig.”

Fors besparen

Vrijwel alle bedrijven en organisaties kunnen fors besparen op hun energiekosten. Veel ondernemers hebben echter koudwatervrees bij de overstap naar een andere energieleverancier en dan kan een zakelijk inkoopcollectief de nodige zekerheid bieden. In dat licht heeft Bart met zijn compagnon Robert Ensel vanuit EnergyProof het initiatief genomen tot Alphen Energie.

Ontzorgen

Door aan te sluiten bij inkoopcollectief Alphen Energie kunnen bedrijven en organisaties in Alphen aan den Rijn en omgeving rekenen op fors lagere energietarieven. “Timing is cruciaal bij het afsluiten van scherpe energiecontracten en daar hebben we verstand van”, zegt Bart. “Maar daarnaast gaan we bedrijven ook ontzorgen. We zorgen dus voor een goede prijs en we nemen ondernemers de overstap en contracten geheel uit handen. Als er daarnaast in ingewikkelde kwesties nog wat extra individuele begeleiding nodig is, kunnen we daar ook voor zorgen. De meerwaarde van een energiecollectief zit ‘m in de begeleiding.”

Doorlopende contracten

Het is een misverstand dat alleen bedrijven met aflopende contracten kunnen besparen op hun energiekosten. Ook bedrijven met een doorlopend contract bij een energieleverancier kunnen zich aanmelden bij Alphen Energie. “We kijken dan samen of het zinvol is om dit contract uit te dienen of de opzegboete te accepteren”, legt Bart uit. “In vrijwel alle gevallen blijkt dat laatste namelijk aanzienlijk voordeliger.”

Lokale betrokkenheid

Als geboren en getogen Alphenaar legt Bart ook veel nadruk op het lokale karakter van Alphen Energie. “We sponsoren momenteel Alphen d’HuZes. En als dat project in de zomer is afgerond, gaan we bekijken of er andere projecten in Alphen zijn die een steuntje in de rug verdienen. We vinden maatschappelijke betrokkenheid belangrijk.”