Belangstelling collectieve inkoop van energie groeit

2021-08-25T14:48:12+01:00 2015/08/28|
Hiswa-leden besparen met de collectieve inkoop van energie vanaf 2016 fors op hun energiekosten. Voor veel leden reden zich aan te melden, maar EnergyProof merkt bij de intake dat ze nog meer kunnen besparen.

De collectieve inkoop van energie heeft betrekking op de ‘leveringskosten’ van de energienota en niet op de ‘transportkosten’ die grootverbruikers apart afrekenen bij een netbeheerder. Deze kosten vallen buiten het collectief omdat ze niet onderhandelbaar zijn. Toch is hierop winst behalen, weet Henk de Beer van Jachthaven Biesbosch nu ook. Na de analyse van zijn energierekening en omzetting van contracten door EnergyProof bespaart hij 5.600 euro per jaar op de transportkosten en meetdiensten. “Ik betaalde voor iets dat ik niet gebruikte en EnergyProof heeft me daarop gewezen”, zegt De Beer. “Ze hebben alle opzeggingen geregeld en dat scheelt me veel tijd, geld en werk.”
De Beer’s besparingen staan nog los van de collectieve inkoop van energie. Hij twijfelde even over deelname omdat zijn energieleverancier dreigde met hoge opzegboetes. “EnergyProof heeft uitgerekend dat die boete lager is dan de besparingen via Hiswa Energie dus ik doe nu mee.”

Winst voor de sector

Directeur Rian Durieux van Seijsener Rekreatietechniek bespaart zo’n 9.000 euro per jaar via Hiswa Energie maar kijkt verder

dan alleen geld. Hij spreekt lovend over het initiatief en de werkwijze van EnergyProof. “Dit zijn geen cowboys, maar specialisten die de energiemarkt kennen en de mogelijkheden zorgvuldig uitzoeken”, zegt Durieux. “Via een collectief als dit versterken we elkaar en worden Hiswa-leden ontzorgd in hun bedrijfsvoering. Ze hebben zo meer tijd voor hun business en dat levert hen klanten op. Dat is winst voor de sector.”

Hiswa Energie start 1 januari 2016 en heeft een looptijd van drie jaar. De inschrijving sluit op 1 oktober. Info: www.hiswaenergie.nl