EnergyProof helpt bedrijven met laadoplossingen elektrische auto’s

2021-08-25T14:28:26+01:00 2020/01/24|
De snelle groei van het aantal elektrische auto’s zorgt voor een toenemende behoefte aan laadpunten. Steeds meer bedrijven investeren daarom in laadpunten voor hun medewerkers en gasten. Maar het kiezen, installeren en beheren van laadoplossingen kan complex zijn. EnergyProof kan bedrijven daarbij begeleiden.

Het aantal elektrische auto’s verdubbelt bijna jaar op jaar. Door deze groei hebben bedrijven niet alleen behoefte aan laadpalen maar willen ze ook meerdere auto’s tegelijkertijd kunnen laden op hun locaties. Om lokale installatie- en capaciteitsproblemen te voorkomen, is het dan van belang om het beschikbare vermogen binnen een netwerk goed te verdelen. Belangrijk gegeven is dat er met een beperkte capaciteit wel meerdere elektrische auto’s geladen worden zonder dat een bedrijf hoeft te investeren in het verzwaren van de netaansluiting. Dit is immers een forse investering.

Laadoplossingen

Er zijn inmiddels veel geavanceerde systemen voor laadoplossingen op de markt. EnergyProof kan bedrijven begeleiden bij de keuze, aanleg en het beheer van die systemen. Hiertoe is de samenwerking gezocht met een gespecialiseerd bureau dat bedrijven adviseert over laadoplossingen en deze ook kan installeren en beheren. Dit kan in persoonlijke situaties en op bedrijfslocaties, inclusief complete laadpleinen met diverse maatwerk mogelijkheden.

Begeleiding

Misschien werkt u ook aan de voorbereidingen van laadpalen voor uw bedrijf en heeft u wat ondersteuning nodig. De juiste keuzes maken kan bij dit type oplossingen namelijk best ingewikkeld zijn. EnergyProof kan u begeleiden bij het maken van de juiste keuze.

Mail ons team gerust met uw vragen over laadoplossingen of bel ons op: 020 233 38 21.

 


Groei aantal elektrische auto’s

Nederland is koploper op het gebied van elektrische mobiliteit. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) publiceert maandelijks overzichten van de aantallen elektrische voertuigen en laadpunten en uit die cijfers blijkt dat er eind oktober bijna 80.000 elektrische auto’s in Nederland waren. Dat is een marktaandeel van 6,8 procent, terwijl dat cijfer vorig jaar oktober nog 3,9 procent was. Op het gebied van laadinfrastructuur is er volgens de RVO geen land met een zo hoge dichtheid aan laadpunten als hier. Nederland heeft bijna 50.000 (semi-)publieke laadpunten en 1.200 snellaadpunten.

Bron: RVO