Bart Houtkoop geeft in Alphen INTO Business visie op ondernemerschap

2021-08-25T14:31:50+01:00 2019/10/04|
Bart Houtkoop van EnergyProof is door Alphen INTO Business gevraagd om zijn visie op het ondernemerschap. Dat heeft geleid tot een leuke publicatie in het ondernemersmagazine dat vandaag is verschenen in Alphen aan den Rijn.

Het bericht over EnergyProof past in het grotere artikel Welkom in de Toekomst. Bart is gevraagd naar zijn stip aan de horizon. “Onze visie is dat we klanten bijstaan bij het managen van hun energiebehoefte en daar is inkoop tegen voordelige tarieven een klein onderdeel van. Op basis van gesprekken met klanten hebben we daar diensten bij ontwikkeld die ons maken tot een volwassen adviesbureau met duidelijke specialisatie”, zegt Bart.

Strategie

De redactie van het magazine heeft als vraag ‘Welke strategie heeft u bepaald om die stip te halen?’ Bart: “De diensten die we vanuit die visie hebben ontwikkeld zijn gebaseerd op ontzorgen, proactief meedenken en beschikbaar zijn. Een belangrijk voorbeeld zijn onze EnergyPortal die bedrijven helpt bij het inrichten van efficiënt energiemanagement, rapportages, analyses en controles. Ook hebben we een zelfgebouwd CRM-systeem waarmee we snel inzage hebben in alle klantinformatie zodat we continu weten wat zij nodig hebben. En we maken voortdurend analyses van de markt zodat we steeds goed geïnformeerd zijn om onze klanten tijdig en goed te informeren over regelgeving en marktontwikkelingen. En we hebben intern de bijna heilige afspraak dat we altijd beschikbaar en bereikbaar zijn voor klanten.”

Compliment van klanten

Het stukje besluit met de quote: “Onze aanpak wordt gewaardeerd door klanten. Regelmatig horen we van hen dat ze nu eindelijk begrijpen hoe hun energiemanagement is georganiseerd en dat alles is geregeld zoals afgesproken. Dat is natuurlijk het grootste compliment dat je als ondernemer kunt krijgen”, aldus Bart.