Hogeschool Inholland kiest voor energiemonitoring van EnergyProof

2018-07-11T13:06:56+01:00 2016/04/09|

Hogeschool Inholland heeft gekozen voor de dienstverlening van EnergyProof om inzage en grip te krijgen en houden op de energiemonitoring van het vastgoed van de organisatie en factuurcontrole van leveranciers. Het gespecialiseerde energieadviesbureau begeleidt Inholland met de digitalisering van energiemeters en implementeert de online EnergyPortal. Inholland kan zo gedetailleerde informatie over energiegebruik ontsluiten, verbruiksgegevens online inzichtelijk maken en specifieke maandrapportages produceren.

Energiemonitoring is een middel om gerichte acties te verbinden aan de thema’s duurzaamheid en milieu, die bij Inholland prioriteit genieten. Het belangrijkste doel van de samenwerking is zodoende het inzichtelijk maken van het energieverbruik van zowel de totale organisatie van Hogeschool Inholland als de lokale vestigingen. EnergyProof gaat hiertoe een aantal energiemeters op alle locaties digitaliseren en gelijktijdig wordt de online EnergyPortal geïmplementeerd om de verbruiksgegevens uit de digitale meters te ontsluiten. Inholland kan die informatie gebruiken voor analyses, rapportages en controles. Met deze aanpak heeft Inholland zicht op de energieverbruikskosten, kunnen locaties beter worden aangestuurd op energiebewust gedrag en worden de processen rond factuurcontrole en betalingen efficiënter en minder foutgevoelig.

Energiereductie Inholland

Inholland heeft duurzaamheid en aandacht voor het milieu hoog in het vaandel staan en werkt binnen het MJA3-convenant aan het verbeteren van de energie-efficiency met 2 procent per jaar. “Vanuit de participatie in dit convenant hebben we behoefte aan inzicht in en grip op het energieverbruik”, aldus Maarten van Mierlo, adviseur Vastgoed en Huisvesting bij Hogeschool Inholland. “We zochten dus een vast aanspreekpunt met experts die ons ondersteunen met het houden van overzicht op het energieverbruik. Dat beeld hebben we nu voor al onze locaties. EnergyProof werkt met efficiënte korte lijnen, is goed bereikbaar en kan zich goed verplaatsen in de klant.”

Online EnergyPortal

Inholland gaat de online EnergyPortal implementeren om de verbruiksgegevens uit alle digitale meters te ontsluiten. Zo heeft de hogeschool steeds op zeer actuele basis alle benodigde informatie beschikbaar voor analyse en rapportage. De voordelen van de EnergyPortal:
• Locaties kunnen op basis van lokale verbruikscijfers beter worden aangestuurd op besparingen.
• De financiële rapportages over verbruikscijfers maken budgetteren sneller en nauwkeuriger.
• Energienota’s kunnen snel en met meer zekerheid worden gecontroleerd op factuurbedragen.
• Inholland heeft per locatie en productsoort (elektriciteit, gas en warmte) duidelijke factuuroverzichten van de energieleverancier, netbeheerder en het warmtebedrijf.

Over Hogeschool Inholland

Inholland levert een bijdrage aan de uitdagingen in de Randstad. Van de kop van Noord-Holland tot de Drechtsteden. Met onderwijs voor studenten en professionals en praktijkgericht onderzoek voor de beroepspraktijk. We zijn onderscheidend op de thema’s duurzaam, gezond en creatief. We werken op deze gebieden samen met het beroepenveld, overheden en maatschappelijke partners. Wij doen dat persoonlijk en dichtbij, vanuit de overtuiging dat – voor ons én onze studenten – zowel succes als tegenslag de sleutel zijn tot ontwikkeling als professional en als mens. Diversiteit is daarbij een kracht.
Informatie: www.inholland.nl

Meer weten over energiemonitoring? Neem dan contact met ons op.